Skip to content

Senior adviseur bij programma R-net

Vanaf 1 april start Yolande als senior communicatie-adviseur bij het programma R-net van de provincie Zuid-Holland.

Dit openbaar vervoerprogramma zorgt voor een kwaliteitsslag bij tram en bus. Herkenbaar aan de grijs-rode uitstraling rijden al diverse vervoersorganisaties met R-net lijnen. De komende jaren worden er nog meer aangelegd. Om dat te realiseren zet Yolande participatietrajecten op om samen met de omgeving een nieuwe R-net lijn te realiseren.

Fotograaf: Rogier Charité

Wat ga ik daar nog meer doen?

Als senior communicatieadviseur ga ik aan de slag voor het programma R-net, zowel strategisch als operationeel. Ik bepaal de communicatiestrategie en de inhoud van de communicatieplannen van het R-net programma in zijn geheel en mijn projecten (corridors) en ik werk aan de uitvoering daarvan. Dit doe ik in nauw overleg met de projectmanagers en omgevingsmanager R-net. Ik werk vanuit het R-net programmateam en onderhoudt daarbij een relatie met bureau Corporate Communicatie van de afdeling Communicatie om te borgen dat de communicatielijn van R-net is aangesloten op de corporate communicatiestrategie. Daarnaast werk ik samen met de R-net partners (andere overheden) aan de overkoepelende R-net communicatie.

Wat is R-net?

Het programma omvat de introductie van R-net inclusief benodigde onderzoeken en participatie en het realiseren van infrastructurele maatregelen, halte(s) en haltevoorzieningen ten behoeve van het implementeren van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). R-net is hét Randstedelijk keurmerk voor HOV. Het huidige programma omvat meerdere bus- en spoorcorridors. De introductie van nieuwe R-net corridors gebeurt altijd in samenwerking met o.a. de betreffende gemeenten en behelst tracé-bepaling, ontwerp, haltes en het uitvoeren van de afgesproken maatregelen op het grondgebied van de provincie en van gemeenten. Voor meer informatie zie www.zuid-holland.nl/r-net.

Back To Top